Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το θέμα της μονάδας βιοαερίου τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δύο εξ αναβολής θέματα έρχονται και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ένα είναι η γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της Μονάδας βιοαερίου στην περιοχή Μπέλμπερη στο δήμο Τρίπολης και το άλλο το λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη ΔΕ Κοντοβαζαίνης στο δήμο Γορτυνίας.

Και για τα δύο θέματα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς τοπικών κοινωνιών και είναι γνωστές οι αντιδράσεις που έχουν υπάρξει αλλά και η διαδρομή των δύο θεμάτων, αφού έχουν αναβληθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις για να έρθουν πληρέστερα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες ακόμα και από τα υπουργεία. Αναμένονται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που θα γίνει και οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 3:30 το μεσημέρι στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Συνολικά θα συζητηθούν 36 θέματα με το θέμα της μονάδας βιοαερίου να βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας.

1. Επικύρωση πρακτικών 17ης, 19ης & 20ης/2011 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Γιατί δεν δημοπρατήθηκε το σύνολο του έργου προστασίας και ανάπλασης Μ. Μαντίνειας και Ακρογιαλίου;».

3. Η εγκληματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

4. Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Jessica.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

5. Έργο παράκαμψης Βουτιάνων.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

6. Γνωμοδότηση επί τη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο με τίτλο: Μονάδα Βιοαερίου της εταιρείας «Βιοενεργειακή Μαντινείας Α.Ε.» ισχύος 480KW στη θέση Μπέρμπερη στο Δήμο Τρίπολης της Π.Ε. Αρκαδίας (εξ αναβολής).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου