Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κατατέθηκε η μηνυτήρια αναφορά για τα λύματα του χοιροστασίου


Νέα αυτοψία πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας πριν λίγη ώρα μετά από νέες καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για μόλυνση στην περιοχή της Μαντινείας από λύματα ζωοτροφικής μονάδας. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι αφού, όπως λένε παρά την πρώτη καταγγελία τους τη Μεγάλη Εβδομάδα και την απόφαση να ρίχνονται τα λύματα στο Βιολογικό Καθαρισμό της Τρίπολης ο επιχειρηματίας συνεχίζει να παρανομεί και να ρίχνει ανεξέλεγκτα τα λύματα στα χωράφια τους.
Μάλιστα οι κάτοικοι τυχαία σήμερα το πρωί διαπίστωσαν ότι ο επιχειρηματίας εκ νέου ρίχνει τα λύματα στην περιοχή και κινητοποιήθηκαν καλώντας όλους τους αρμοδίους να μεταβούν στην περιοχή. Τελικά στο χώρο βρέθηκε ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς ενώ γύρω στις 14:00 βρέθηκε και κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας στο χώρο για να πραγματοποιήσει αυτοψία, να πάρει δείγμα από τα νερά της περιοχής και να συντάξει νέα έκθεση αυτοψίας με τα συμπεράσματά της και να την παραδώσει στους πολιτικούς προϊσταμένους της υπηρεσίας. Στην περιοχή βρέθηκε και ο επαγγελματίας που κατηγορείται μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και συνομίλησε με τους κατοίκους τονίζοντας πως τα νερά που του υποδείκνυαν δεν προέρχονταν από τη μονάδα του.
Μάλιστα το ίδιο δήλωσε και σε εμάς όταν το ρωτήσαμε χωρίς να θελήσει όμως να πει περισσότερα γιατί ήταν αναστατωμένος. Μας είπε χωρίς να θέλει να καταγραφεί η δήλωσή του πως τα νερά προέρχονται από το πίσω μέρος της επιχείρησής του και σχετίζονται με τα βρόχινα ύδατα αφού έχει βουλώσει η λίμνη που υπάρχει εκεί και δεν μπορούν να διοχετευτούν αλλού. Τόνισε πως αυτός μεταφέρει ανά δύο μέρες τα λύματα στο Βιολογικό καθαρισμό και δεν έχει σχέση με όσα του καταλογίζουν οι κάτοικοι. 
Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πήραν δείγματα νερού ενώ μετέβησαν στους χώρους που του υπέδειξαν οι κάτοικοι και ο ίδιος ο επαγγελματίας ενώ ενημερωθήκαμε πως ήδη κατατέθηκε από το δήμο Τρίπολης μετά την παραλαβή της προηγούμενης έκθεσης αυτοψίας μηνυτήρια αναφορά για όσα έγιναν τη Μεγάλη Εβδομάδα και τη μόλυνση της περιοχής.
Πηγή: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου